Creativa


Dobrodosli na Creativa forum,Prijatan boravak vam zeli Creativa forum tim.
Na nasem forumu mozete kaciti svoje radove iz CSa i ostalih programa za ilustraciju,diskutovati sa ostalim clanovima o razlicitim temama,uzivati u zabavnom delu foruma,postati o filmovima,serijama,knjigama,muzici,anime crtacima...

Naravno,prvo se morate registrovati :)

Creativa

Kreativni forum, neka vas talenat dodje do izrazaja
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Od 1. septembra romski asistenti u 26 škola u Srbiji

Go down 
AuthorMessage
Vierna
Administrator
Administrator
avatar

Posts : 105
Join date : 2009-08-18
Age : 28

PostSubject: Od 1. septembra romski asistenti u 26 škola u Srbiji   Sat Aug 29, 2009 3:12 am

Od 1. septembra u 26 osnovnih škola u Srbiji biće angažovani romski asistenti koji će pomagati učenicima Romima da lakše prate nastavu.Romski asistenti, njih 26, biće angažovani u 26 škola u Srbiji - u Valjevu, Leskovcu, Prokuplju, Lebanu i još nekim mestima.
Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović rekao je ranije da će romski asistenti "pomoći da se poveća broj romske dece u sistemu obrazovanja" i dodao da je u tome neophodna i pomoć romske zajednice i udruženja.
"Činjenica je da je broj Roma koji je obuhvaćen predškolskim obrazovanjem i svim drugim nivoima obrazovanja daleko manji od potrebnog. Preko 60 odsto Roma u Srbiji ima završenu osnovnu školu. Srednju je završilo oko 7,8 odsto, a višu školu i fakultet 0,3 odsto", kazao je ministar prosvete.

Obradović je naveo da prema podacima UNICEF-a više od 90 odsto romske dece živi ispod materijalnog minimuma, a svega četri odsto ide u vrtić.
On je rekao da će usvajanjem zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja biti omogućeno da se veći broj dece, uključujući i romsku, uključi u sistem obrazovanja.
On je kazao da će tek 1. septembra biti poznato koliko romske dece je prošlo obavezni predškolski program i upisalo prvi razred osnovne škole.
Projekat romski asistent Ministarstvo prosvete Srbije i OEBS pokrenuli su 2006. godine.
Back to top Go down
View user profile http://martial-arts.forum-motion.com/forum.htm
 
Od 1. septembra romski asistenti u 26 škola u Srbiji
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Creativa :: Made by Creativa :: Creativa novine-
Jump to: